Store Kurvedag 2004

Startside Op

 

Indholdsfortegnelse
Nyheder / aktuelt
Interesser
Pileflet
Andre Links
Handelspladsen

Natur

Opslagstavlen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her finder du mig:

 

 

bulletStore Kurve- og flettedag 2004:
.

horizontal rule


Store Pile- og Kurvedag på Vissinggaard 2004:
Weekenden den 8-9. maj 2004 er der atter Store Pile- og Kurvedag på Vissinggaard.

Formålet med Store Pile og Kurvedag er at samle inden- og udenlandske flettere til træf, hvor de så får lejlighed til at vise deres publikum deres arbejde og skabe en dialog mellem fletteentusiaster og kurveelskere, professionelle såvel som amatører.

Der bliver udstillet og solgt kurve og flet, der både repræsenterer traditionelle teknikker såvel som eksempler på nye veje indenfor flet. Der er udstillet flet, der kan opfattes som kunst mere end som brugskunst, og tanken er at Store Pile og Kurvedag er med til at bygge bro mellem de mennesker, der arbejder som håndværkere og de, som arbejder med faget som kunsthåndværk og de som arbejder med fletteteknikker som rent kunstneriske udtryk.

Et af temaerne for Store Pile- og Kurvedag er spiralflet og der vil være såvel udstillinger såvel som demonstrationer i forskellige spiralteknikker.

Publikum og deltagere inviteres til at bidrage med genstande flettet i Burkina-teknik, således at denne teknik kan inspirere til nye former og formål.

Et andet tema er flaskekurve og bakker.

Professionelle flettefolk fra forskellige lande viser deres arbejder i boder eller udstillinger.

Der er foredrag i pilemuseet, udstillinger inde og ude, kæmpe kurvemarked, salg af bøger, pil og værktøj, café og legeplads.

Arrangementet forløber over to dage, hvor hver dag er et integreret projekt. Det er vigtigt at skelne mellem idegrundlaget lørdag: professionelt samvær af indbudte kurvekunstnere, seminar, pædagogisk forum, dialog og udveksling – en slags masterclass for pileflettere.

Idegrundlaget søndag handler om kontakt og dialog med publikum, multiple udstillinger, lysbilledforedrag samt salg af de deltagernes kurve og flet, værktøj, pil og flettelitteratur.                        Madkurve er velkomne, men Pilecaféen byder ligeledes på lækkerier.

Der er åbent for alle interesserede søndag den 9. maj fra kl. 11 til 17.

Entré 50,- kr.. Børn gratis.Programmet for d. 9.5.2004:

Kurvemagere fra 21 lande er inviteret til at udstille i boder, i pilestalden, i Pile- og Flettemuseet, i haven, i stuerne og i hasselgangen.

I de mange boder vil der være en mangfoldighed af fletværk, værktøj, pil og litteratur til salg.

Temaet for udstillingen i pilestalden er tradition og nytænkning indenfor fletning af bakker og flaskekurve.

I stuerne er der en international udstilling med navnet "Spiralflet uden bindinger". 22 flettere og kunstneres bud på spiralen som tema.

I den runde have udstilles perigordkurve af 10 forskellige kurvemagere fra Frankrig og Danmark.

På den runde plæne demonstrerer Phillip Guerinel perigordkurve.

I Hasselgangen inviteres alle interesserede til at udstille kurve, forsøg, tanker og ideer med Burkinaflet. Burkina fletværkerne skal blot hænges op med navns nævnelse.

I Pile- og Flettemuseet er der lysbilledforedrag kl. 14 med Molly Rathbone fra England.

Og lysbilledforedrag med Noriko Takamija fra Japan kl. 15.

I blodbøgen udstiller Marianne Seidenfaden flettede gynger.

I haven hold Cafe Pileflet åbent med salater, sandwich og kage, vin, vand, fadøl og kaffe.

Intentionen med Store Pile- og Kurvedag er at skabe en international flette-festdag med fokus på inspiration, udveksling og herligt samvær!

Pak picnickurven, parker på pladsen ved søen, tag traveskoene på og kom og vær med!