Kursus maj 2007

Startside Op

 

Indholdsfortegnelse
Nyheder / aktuelt
Interesser
Pileflet
Andre Links
Handelspladsen

Natur

Opslagstavlen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her finder du mig:

 

 

 

Kursus med Steen Madsen, maj 2007:

Her blev der flettet:  Kuffert i afbarket pil, Kurv med æselteknik indlagt, Æselkurv, Stort brødbakkefad , Firkantet kurv i afbarket pil, Rygsæk, samt Lille brødfad i afbarket pil, Fiskekurv og Kartoffelkurv med låg.

 

Lidt billeder af hvad Jette, Helle og Vita lavede samt lidt fra Jettes værksted:

.

horizontal rule

Billede fra Jettes værksted og nogle af hendes ting

 

horizontal rule

Og så lidt billeder af det jeg selv lavede  Fiskekurv, Lille fin brødkurv samt en Kartoffelkurv:

Lille fin brødkurv med en 6 bag 2 kant og kuffertkant i bunden:       

.

horizontal rule

horizontal rule

Fiskekurv:

Jeg har længe gerne ville prøve at lave en fiskekurv efter de teknikker som Colin viste på Pilefestival 2003 og det kunne Steen lære mig:

Jeg kan se på de gamle billeder under pilefestival 2003 at Colin blandede lys afbarket pil med brun kogt pil, hvilket selvfølgelig giver et flot farvespil, det vil jeg også nok vælge når jeg skal prøve igen....

Den færdige kurv skal normalt kun være 25 cm høj, min blev lidt højere.

.

horizontal rule

Steen demonstrerer den specielle oplægning af stager og fletning af bund .......

horizontal rule

Kartoffelkurv:

Steen medbragte en kartoffelkurv i bleu og den kunne jeg da også godt prøve at se om jeg kunne lave i en noget tilsvarende udgave.  Der var ikke nok bleu til en sådan kurv så det blev almindelig Rød Belgier:

Jeg nåede da også det meste af kurven og lavede så resten herhjemme næste dag..  Det var meningen at min skulle havde været lidt mindre, men der belv ikke helt den store forskel i størrelsen. Steen er dog lidt større hvilket også kan ses på hullet og hans overdel går mere lige op, hvor jeg valgte at lade den gå lidt mere ind, nok også lidt mere indad en Steen syntes...  men den blev da ikke så dårlig endda....  Steens kurv var også med engelsk sideflet i den nederste del, men da min kurv startede med en kraftig kimning ville det blive for meget, hvorfor jeg valgte at køre og til den første kant med kimningen. Kimingen fortsatte rundt om den indsætte ring og de tungeskårne stager, hvorefter "tårnet" blev flettet med engelsk sideflet. Låget valgte jeg også at lave på min egen måde og det kom til at passe så det lige klikker sig fast.

.

horizontal rule

Steens medbragte model