Århus 2010

Startside Op

 

Indholdsfortegnelse
Nyheder / aktuelt
Interesser
Pileflet
Andre Links
Handelspladsen

Natur

Opslagstavlen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her finder du mig:

 

 

 

Pilefestival Århus 2010 - Moesgaard:

PILEFESTIVAL 2010  - MOESGAARD V/ ÅRHUS
lørdag 21. og søndag 22. august 2010 kl. 10-17

Temaet på Pilefestival 2010 var "KONTRAST".

Her tænkte vi foruden farvekontrasten på kontrasten mellem organisk, vildt flet til fint, kontrolleret håndværk.
Der var specielt på udstillingen kontrasten mellem traditionelle urgamle teknikker og moderne legende former. I flettet fra Borneo, der var udstillingens omdrejningspunkt var der kontrasten mellem arbejdskurve og kurve til spirituelt brug. Kontrasten mellem kvinde- og mandekurve og meget mere.

Udstillingen var lavet af Hanne Christensen som har arbejdet og levet 4 år på Borneo og efterhånden har skaffet sig en anseelig kurvesamling. Se mere under billedgalleri "Borneo".

De inviterede gæster var blandt andet Tim Johnson fra England. Han lavede "freecoiling" i natur- materialer, snore reb og garn. Hans store skulptur "Kong Neptun" rejste videre til Husflidsmessen i Fredericia og tager derfra til Fyn. (se workshop i maj 2011 på aktivitetskalenderen)
Se www.flickr.com/photos/timstring  

Tina Puckett fra Conneticut, U.S.A. Hun fletter meget med udgangspunkt i planten "bittersweet", som er en slyngplante af solanum familien, der gror vildt i Conneticut. På disse grene fletter hun hjemmefarvede peddigrør og sjener. Det bliver til organisk formede kurve, fade, vægdekorationer, understel til sofaborde, sengegavle m.m. Se www.tinasbaskets.com

Fra Tyskland kom Ralf Eggert, der havde mange lamper i udstillingen. Under sejlet på plænen så vi hans store flotte kurve og skulpturer. Se www.handwerkwoserin.de

Anne Birgitte Beyer fra Samsø har gennem årene markeret sig som en enestående fornyer af den klassiske teknik løbbinding. Hun viste mange af sine fint bundne kurve på plænen og i udstillingen.
Se www.loebbinding.dk

Tenja Skotte havde mange af sine fine tasker i indfarvede peddigrør og en stor engleskulptur, der duvede i vinden. www.tenjaskotte.dk

Sonja Bech Madsen fra Silkeborg skulle have demonstreret papirflet i forskellige variationer. Men hun måtte desværre melde afbud på grund af sygdom.

 

Billeder fra Pilefestival Århus 2010:

.

horizontal rule

Billeder fra Udstillingen på Moesgaard 2010:

.

horizontal rule