Vissinggaard - Store Kurvedag

Startside Op Store Kurvedag 2002 Store Kurvedag 2004

 

Indholdsfortegnelse
Nyheder / aktuelt
Interesser
Pileflet
Andre Links
Handelspladsen

Natur

Opslagstavlen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her finder du mig:

 

 

 

En af de store kurvedage/pilefletterdage er "Store kurvedag på Vissinggaard" i Jylland.

Her kan man ikke undgå at blive fyldt med inspiration og fashionation over de mange måder der kan flettes på, hvilket her vises af flettere fra såvel Danmark som fra udlandet.

Store kurvedag er normalt hvert andet år i maj måned på "Mors dag" og blev afholdt i 2002 samt 2004. .                    (2. søndag i maj i lige år)

Eva Seidenfaden har på Vissinggaard indrettet et pragtfuldt center for pileflet, med undervisning i pileflet, museum for pileflet m.v.  Se flere billeder i fotoalbum.
Se også  www.vissinggaard.dk

Jeg har endnu ikke selv besøgt Vissinggaard som kursist, men har dog kun hørt godt om stedet både med hensyn til kurser, undervisere og ikke mindst forplejningen, det er vist noget man skal prøve når man vil forkæle sig selv.

Bøger:

Eva har bl.a. en del franske forbindelser og har bl.a. lært at lave Perigord-kurven, og det er der nu kommet en bog ud af med en tilhørende DVD, som viser hvordan Eva laver en Perigord-kurv.

Eva har i øvrigt også lavet en lille bog om Store- kurvedag 2002.

Ny bog om pileflet - april 2005:

Denne nye bog af Mary Butcher "Basket Borders" from The Basketmakers association skulle kunne købes hos Eva, og skulle være et større studie i kantlægning.  Der skulle således være hjælp at hente til såvel gamle som nye flettemetoder. Metoderne skulle samtidigt være afprøvet af bl.a. Joe Hogan, Colin Manthorpe, Hillary Burns og ikke mindst Mary Butcher selv.